Låna pengar snabbt

Låna pengar snabbt och enkelt

Låna pengar snabbt

Ibland kan man behöva låna pengar snabbt och helst ska det vara enkelt att ansöka, så att man får svar direkt. Då är smslån och snabblån utmärkta.

Behöver du ett snabbt tillskott i kassan är smslån och snabblån det enklaste sättet att få lån. Dessa lån kännetecknas av att det är enkelt att ansöka online eller i mobilen och dessutom betalas pengarna ut väldigt snabbt – ofta redan samma dag. Snabblån och smslån ligger vanligtvis på mellan 500 kronor och 150 000 kronor och de är av typen blancolån vilket innebär att du lånar utan säkerhet. Det fina är att du inte behöver kontakta någon bank, utan du ansöker direkt online.

Vilket lån går snabbast?

Hur lång tid det tar att få pengarna beror på flera saker. Dels hur mycket du lånar, när du ansöker och om du angett korrekta uppgifter. Om du har betalningsanmärkning sedan tidigare kan detta också spela in. Du ansöker enkelt online eller i mobilen och ofta får du svar direkt på skärmen – eller i mail eller sms ett par minuter senare. Om långivaren måste granska din ansökan manuellt och om det finns felaktiga uppgifter kan det ta längre tid.

Utbetalningstiden från det att du fått lånet beviljat kan variera något. Små summor betalas ofta ut samma dag, men om du ansöker om ett lån under helgen eller på röd dag kan du ibland behöva vänta tills nästa bankdag innan du får pengarna till ditt konto. Detta gäller även om du lånar en större summa pengar. Om du exempelvis har tänkt åka och köpa en begagnad bil en lördag kan det vara smart att ansöka i god tid, så att du hinner få in pengarna på ditt konto.

Snabba lån med låg ränta

Snabba lån utan säkerhet kan bli ganska dyra med tiden, om du inte betalar tillbaks dem. Se därför till att alltid välja så kort återbetalningstid som möjligt och att hålla dig till betalplanen. Det finns vissa långivare som lockar med räntefria eller gratis snabblån och ofta är detta ett sätt att locka nya kunder. Ett sådant lån är givetvis fördelaktigt för dig som kund, så passa gärna på. Se bara till att du inte lånar mer än du kan klara av att betala tillbaka.

Vill du låna väldigt lite pengar finns det även en variant av lån som kallas mikrolån. Dessa har väldigt kort återbetalningstid på ca en månad men det kan räcka om du behöver köpa något (kanske hittar den där fantastiska jackan på rea) och det är några dagar kvar till lön. Vissa som behöver låna har betalningsanmärkningar sedan tidigare och är oroliga för att få kreditupplysning på sig.

Jämför lån online

Då kan du använda en jämförelsetjänst online vilket bara ger en förfrågning hos UC. Du kan även se vilka långivare som medger lån trots betalningsanmärkning. Alla kan göra misstag och detta behöver inte betyda att man är portad hos alla långivare. De tar nämligen hänsyn till din betalförmåga här och nu och om du kan visa att du har möjlighet att betala tillbaka skulden är det i regel inga problem att få godkänt på låneansökan.

Lämna en kommentar