Snabba lån småföretagare

Snabba lån till småföretagare

Snabba lån småföretagare

Ibland kan man som företagare behöva ett snabbt tillskott i kassan. Att få banklån kan ta tid men som tur är finns det företag som specialiserar sig på snabba lån till just småföretagare.

Att ansöka om banklån kan vara omständigt och brukar ta tid. Om man behöver pengar snabbt kan det därför kännas motigt att ta kontakt. Ibland är banktjänstemannen inte på plats och då kan man slussas runt till flera olika personer. Sedan måste man vänta på besked och blir det avslag på ansökan kan väntan förvandlas till uppgivenhet.

Snabblån för privatpersoner må vara ett alternativ, men dessa är ganska dyra och det kan vara svårt att få låna så mycket pengar som företaget behöver. Som tur är finns det numera alternativ – i form av företag och långivare som gjort det till sin affärsidé att erbjuda snabba lån till småföretag. Tanken är att det ska gå snabbt och enkelt att ansöka och att man ska ha fått sina pengar inom två dygn.

Snabba lån för investeringssugna företagare

Ibland kan investeringsmöjligheter dyka upp eller behov uppstå trots att pengar saknas i kassan. I vissa fall kan hela verksamheten stå på spel och då är behovet av pengar akut. Vi har hört exempel på hur småföretagare tvingas ta privata banklån för att uppgradera havererade datorsystem eller byta ut kassasystem. Att ett företag får behov av pengar behöver inte betyda att dess ekonomi är dålig eller att företaget är dåligt skött.

Ett underskott i kassan kan lika gärna bero på ojämn utgiftsbelastning under året. En klädbutik köper ofta in kläder innan de säljs och då kan ägaren behöva ta de första 3-4 månadernas intäkt för att betala av dessa fakturor (eller lån som tagits för att finansiera inköpen). Första halvan av året är alltså budget mycket ansträngd och om något går sönder eller behöver fixas under denna period kan det vara svårt att få ekonomin att gå ihop – även om butiken ”hämtar hem” senare under året.

Smidiga lån när man behöver

För att få ett snabbt och smidigt företagslån med bra ränta ansöker du enklast online. Du kan ansöka om upp till 500 000 kronor men du bör tänka på att räntan för snabba lån är något högre än vanliga banklån. Tänk också på att inte låna mer än vad företaget kan hantera. Låna bara det du behöver och försök att betala tillbaka enligt planen – annars kan dyra avgifter tillkomma och företagets ekonomi kan hamna i dålig dager.

För att få låna pengar i banken måste du i regel kunna visa på att företaget har en inkomst. Om du har ett helt nystartat företag kan det vara svårt att få godkänt på låneansökan – men paradoxalt nog är du i väldigt stort behov av pengar för att kunna starta din verksamhet. Det blir lite av ett moment 22 där situationen bara måste lösas. I det läget kan det vara väldigt hjälpsamt med en mer flexibel långivare.

Enskild firma med betalningsansvar

Har du enskild firma eller är delägare i handelsbolag har du själv betalningsansvar och detta innebär att privatekonomin kan bli lidande om företaget får problem. Med ett aktiebolag är du skyddad på ett annat sätt. Är du egenföretagare eller småföretagare och inte äger aktiebolag får du alltså stå för riskerna själv om företaget får betalningssvårigheter. Detta är ett starkt skäl till att inte låna mer än vad företagets ekonomi klarar.

Lämna en kommentar