Binära optioner sverige

Vad är binära optioner?

Binära optioner sverige

Du har säkert hört talas om binära optioner, men vad är det för något? Och kan man tjäna pengar på en binär option?

Som vid alla investeringar

gäller det att få en känsla för hur den ekonomiska marknaden fungerar och få en magkänsla för hur saker och ting kan komma att utvecklas. Binära optioner är en sorts option där det gäller att förutse att ett index, en aktiekurs eller en annan tillgång kommer att befinna sig över en viss kursnivå vid en viss tidpunkt i framtiden.

Digitala och binära optioner på börsen

Kanske har du även hört talas om fixed return options (FRO), digitala optioner, över/under-optioner och allt eller inget-optioner? Detta är flera namn på samma sak – nämligen binära optioner. Med digitala optioner avses vanligen binära optioner som rör ränte- eller valutamarknaden. På Nasdaq OMX används termen OverUnder (ÖverUnder) och på American Stock Exchange kallas denna investeringstyp fixed return options (FRO).

Hur tjänar man pengar på binära optioner?

Kortfattat går det ut på att du köper vid ett visst tillfälle och säljer vid ett visst tillfälle. Under denna period ska utvecklingen helst ha gått som du förutsett och om du får rätt i din förutsägelse belönas du med en förutbestämd summa pengar. Med binära optioner finns det egentligen bara två möjliga alternativ – antingen tror du att kursen ska sluta över en viss nivå, eller under en viss nivå. Därav namnet över/under-option.

Amerikansk stil eller europeisk stil?

Det finns två olika varianter av optioner – vilket kallas amerikansk stil och europeisk stil. Det finns även ett antal hybrider. Binära optioner till hör gruppen europeisk stil och det innebär att de bara kan verkställas på förfallodagen. Om du investerar i binära optioner av amerikansk stil kan du verkställa dem när som helst fram till förfallodagen. Detta är den stora skillnaden. Det amerikanska alternativet kallas ibland även one-touch options.

Vilken tidsram ska man välja?

Bestämd tidsperiod låter som lång tid, men du väljer själv vilken tidsram som ska gälla för binära optioner. Vanliga gränser är följande:

  • 30 sekunder
  • 60 sekunder
  • 30 minuter
  • 1 timme
  • Börsens stängning samma dag

Hur säkert är det med binära optioner?

För att få handla med binära optioner i Europa måste optionsmäklare ha tillstånd i något av EU:s medlemsländer. Idag är många optionsmäklare registrerade på Cypern och då är de skyldiga att följa regler som satts upp av den cypriotiska finansinspektionen (CySEC). På Cypern omfattas binära optioner av en statlig insättningsgaranti med tak på €20 000.

Varning för oseriösa optionsmäklare

Det finns alltså anledning att se upp för oseriösa aktörer. Om du upplever en konstig prissättning, oseriös marknadsföring eller svårbegripliga villkor bör du dra öronen åt dig. Vissa ”optionsmäklare” försöker linda in dig i luddiga termer och erbjuder produkter som liknar binära optioner – men som i själva verket är något helt annat.

Sedan 2013 klassificeras binära optioner som finansiella instrument. Cypern gjorde det redan 2012. Ett bra sätt att hitta bra optionsmäklare som vill bedriva seriös handel med binära optioner är att vända dig till en plattform som har licens hos CySEC. På så vis undviker du ”laglösa” plattformar där du saknar trygghet om något skulle hända med dina investeringar.

Lämna en kommentar